Lösningar

Trafikstyrning

Trafsys har under mer än 30 år levererat lösningar för övervakning och styrning av trafik. Funktionaliteten i produkten «Trafvision» är sedan 1999 utvecklad genom ett nära samarbete med Statens vegvesen. Statens vegvesen nyttjar i dag lösningen för övervakning och styrning av över 450 tunnlar, broar och fjällövergångar i Norge. Lösningen nyttjas också av andra aktörer inom branschen bl.a. Mesta och Nye Veier.

Trafvision samlar in data från en rad olika system längs med vägen, bland annat video-, radar-, telefoni-, väderdata- och branddetektionssystem och uppdaterar operatörer i realtid genom statusmeddelanden och larm om situationen på de övervakade anläggningarna. Lösningen har funktioner för beslutsstöd som gör det möjligt för operatören att snabbt omdirigera trafiken med hjälp av signaler, bommar, variabla skyltar, radiomeddelanden, nödbelysning och andra lokal system.

Trafsys kan utöver Trafvision leverera andra industriella styrnings- och övervakningssystem på marknaden. Bland annat SCADA system som WinCC OA och lokala styrsystem (PLC-system) med automatiska säkerhetsfunktioner, för till exempel styrning av variabla skyltar, bommar, fläktar, belysning med mer.

corporate_swichgear

Skriv ut